GHID – Strategia de Poker la turnee!Live Arad – Știri din Arad

GHID – Strategia de Poker la turnee!

Complexitatea unui turneu de Poker nu va putea niciodată să fie rezumat la un ghid online. Dar avem tot timpul din lume pentru a putea condensa foarte multe detalii despre strategia care trebuie folosită în timpul unui turneu de Poker important. Vei fi surprins să afli că majoritatea lucrurilor pe care trebuie să le faci țin foarte mult de stilul tău te joc și de cum gestionezi tu situațiile mai delicate.

Succes la turnee

Consideri că ești un jucător care are succes atunci când joacă la un turneu de Poker? Haide să vedem dacă ai făcut calculele corect și dacă ai obținut o rată de succes reală. Aici nu vorbim de clasicele jocuri cu păcănele cu fructe gratis ci ne referim strict la turneele importante de Poker profesionale unde numai îndemânarea face diferența. Succesul de la turnee trebuie interpretat așa cum este el altfel, în calitate de jucător, te vei trezi într-un moment important în care îți vei da seama că fie ești în pierdere fie nu ai câștigat așa de mult pe cât credeai.

Dacă luăm un exemplu concret și privim palmaresul unui jucător de Poker observăm de exemplu că acesta a ales să își înceapă cariera de jucător de Poker cu suma de 20.000 RON. Acesta a reușit să participe la 100 de turnee profesionale de Poker de-a lungul a 5 ani de zile. Banii cheltuiți de el pentru participarea la turnee a fost 50.000 RON din care a reușit să câștige Doar 20.000 RON. Astfel, avem bugetul de 20.000 RON + câștiguri de 20.000 RON, dar cheltuieli de 50.000 RON.

De-a lungul acestor 5 ani, jucătorul a pierdut 10.000 RON. Pe termen lung și probabil în ochii unui cazino, acest jucător a reușit să încaseze Peste 4000 de euro din turnee de Poker, dar în realitate el nu este altceva decât un pierzător. Dacă vrei să măsori succesul la Poker, trebuie să decizi foarte clar din ce punct de vedere privești acest succes. Succesul financiar se stabilește atunci când se realizează un calcul care dovedește cât de mare este profitul realizat de un jucător de Poker.

Varianța de joc

Varianța este termenul pe care îl folosim în limba română și care nu este tocmai unul de o acuratețe foarte mare deoarece este împrumutat din limbajul de specialitate de cazino din America. Variance este o metodă de a explica, argumenta și justifica momentele în care jucătorul intră într-o sesiune de runde pierzătoare și de ghinion. Ai putea să definești varianța ca fiind unul dintre factorii ce trebuie luați în considerare atunci când intri în cazino la orice joc de noroc.

Varianța ajută foarte mult în cazul celor care se concentrează mai mult pe jocuri precum sloturile sau ruleta. La turneele de Poker, această varianță este ceva mai greu de gestionat și calculat deoarece Pokerul este 100% bazat pe îndemânare, iar de aici rezultă că și perioadele de pierderi apar tot din vina jucătorului. Ce va putea face un jucător de Poker pentru a mai reduce varianța negativă a turneelor de Poker este să se pregătească foarte bine înainte.

Să fie odihnit, calm, să cunoască foarte bine strategia pe care și-a stabilit-o pentru turneul la care va participa și să își gestioneze foarte bine bugetul. Evident, dacă va putea să se informeze și referitor la adversarii pe care îi va avea, acest lucru este mai mult decât recomandat.

Strategia simplă pentru turnee

Strategia de bază într-un turneu de Poker este să ajungi cât mai sus în clasament pentru ca ulterior să ai o șansă să participi la masa finală a turneului. Această strategie implică foarte mult disciplină și o capacitate foarte mare de reținere pentru mâinile unde șansele par a fi totuși destul de mari. Jucătorul care își dorește să ajungă cât mai departe într-un turneu trebuie să dea FOLD la toate mâinile care au șanse mici sau medii de a fi câștigătoare și să profite la maxim de mâinile în care este Big Blind.

Cu toate acestea, pe măsură ce jocul avansează, jucătorul nu trebuie să fie cel care are cele mai puține chipsuri deoarece deciziile lui vor conta cel mai puțin în momentele importante din meci. Este indicat să dai foarte mult Fold, dar este și foarte recomandat să profiți de orice ocazie pentru a mai adăuga chipsuri la bankroll.

Concluzie

Strategia de Poker pornește cum mult timp înaintea turneului. Lucrul pe care vrei să îl faci atunci când mergi la un turneu de Poker este să fii cel mai informat jucător referitor la strategia celorlalți, să nu lași oboseala să se infiltreze înainte de turneu și să poți rămâne calm chiar și pentru 10 ore de turneu continuu.

Turneul se câștigă de acasă. Acesta a fost ghidul nostru pentru strategia de Poker la turnee și sperăm că ți-a folosit și că îți va folosi și în viitor.

The post GHID – Strategia de Poker la turnee! appeared first on Live Arad – Știri din Arad.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *