Românii nu sunt printre cei mai nefericiți cetățeni din regiune. Ultimul loc e ocupat de maghiari

Teenager has a headache because a lot of learning

Teenager sits on a bench in the park and listen to music and learning for exame

Deși mulți dintre noi ne plângem adesea de problemele zilnice, un nou studiu arată că România nu este deloc o națiune tristă. În comparație cu vecinii noștri din Ungaria, ne poziționăm mai bine în topurile fericirii, iar acest lucru se datorează mai multor factori. Să vedem ce ne face mai optimiști și ce spun cifrele despre starea noastră de bine.
Un studiu recent realizat în 11 țări de NN Longevity ne oferă, așadar, vești bune: românii nu sunt printre cei mai nefericiți cetățeni din regiune, locul acesta fiind ocupat de vecini noștri maghiari.
Conform studiului, pe o scară de la 1 la 10, scorul mediu al fericirii în România și Cehia este de 6,4, o valoare semnificativ mai mare decât în Ungaria, unde fericirea a fost evaluată la 5,4. Alte țări din regiune, precum Slovacia și Polonia, au obținut un scor de 5,9, ceea ce ne poziționează bine pe noi în acest clasament regional.
Analiza relevă că stabilitatea financiară joacă un rol esențial în nivelul de fericire al oamenilor. Respondenții maghiari care au economii pentru cel puțin șase luni se declară considerabil mai fericiți decât cei fără rezerve financiare. Concret, sentimentul de nesiguranță financiară are un impact direct: cei cu economii de cel mult trei luni au obținut un scor mediu de 4,8 puncte pe scara fericirii, în timp ce cei cu economii pentru șase luni sau mai mult au ajuns la o medie de 6,4 puncte.
Imaginea devine și mai pesimistă când analizăm perspectiva fericirii în viitor. În Ungaria, respondenții estimează că nivelul lor de fericire vă crește doar până la 5,9 puncte peste zece ani. Această cifră este considerabil mai mică față de restul regiunii, unde optimismul este mai pronunțat. De exemplu, românii anticipează un scor de 7 pe aceeași scară, indicând o încredere mai mare în viitor.
Așadar, deși nu suntem cea mai fericită națiune, se pare că suntem mai optimiști decât vecinii noștri maghiari, mai ales când vine vorba de viitor. Rămâne de văzut cum influențează stabilitatea financiară aceste percepții, scrie tvrinfo.ro.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *