Patru din zece copii de gimnaziu nu doresc să meargă la liceu, ci să se angajeze
Patru din zece copii de gimnaziu (41%) nu doresc să meargă la liceu, ci să se angajeze, să lucreze în familie sau să urmeze un curs de calificare, iar aproximativ jumătate dintre liceeni fac mai mult de o oră dus-întors până la şcoală, conform raportului World Vision România „Bunăstarea copiilor din mediul rural”, 2024.
Potrivit unui comunicat al World Vision transmis joi, acelaşi studiu mai arată că doi din zece copii (19%) din mediul rural nu sunt ajutaţi niciodată la teme, deoarece locuiesc în familii în care majoritatea adulţilor au maximum opt clase absolvite, iar 49% dintre părinţi se declară nemulţumiţi de progresul şcolar realizat în ultimul an de copiii lor.
Un număr de 86 de elevi din mediul rural vor fi susţinuţi de fundaţie împreună cu un lanţ de retail european să-şi continue educaţia, anul acesta, prin proiectul „Educaţie pentru Bunăstare”, parte a programului „Vreau în clasa a 9-a”.
Scopul principal al proiectului „Educaţie pentru Bunăstare” îl constituie reducerea inegalităţii de şanse pentru elevii din comunităţi dezavantajate, în vederea continuării studiilor şi atingerii potenţialului maxim de dezvoltare personală şi profesională.
În anul şcolar 2023-2024 un număr de 110 elevi din mediul rural au fost sprijiniţi să îşi continue studiile şi să meargă la liceu, iar încă 40 de elevi să susţină practică de specialitate, în cadrul programului „Vreau în clasa a 9-a”.
Proiectul „Educaţie pentru Bunăstare” extinde conceptul proiectelor implementate anterior. Suplimentar activităţilor non-formale vor fi adăugate sesiuni individuale, ateliere de lucru şi focus grupuri cu scop de consiliere privind sănătatea mentală şi bunăstare, dezvoltare personală şi durabilă, alături de părinţii şi profesorii acestora. De asemenea, vor fi realizate patru şcoli de vară, scrie tvrinfo.ro.