Un centru pentru persoanele cu dizabilități, în valoare de 7,3 milioane de lei, se va ridica la Ineu

centru ineu

Un centru în care persoanele cu dizabilități se vor putea recupera cu ajutorul unor tehnologii moderne, precum stimularea senzorială prin realitate virtuală, va fi construit în acest an în orașul Ineu, printr-un proiect care se ridică la aproximativ 7,3 milioane de lei.
Proiectul a fost inițiat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Arad, care a câștigat aproximativ cinci milioane de lei din fondurile PNRR, diferența până la 7,3 milioane de lei fiind acoperită de Consiliul Județean.
Licitația pentru construirea centrului a fost publicată recent în SEAP, iar lucrările ar urma să înceapă în primăvară.
Purtătorul de cuvânt al DGASPC Arad, Diana Vogel, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că centrul de la Ineu va folosi tehnologii moderne de recuperare pentru persoanele cu dizabilități. Între acestea, echipamente de stimulare senzorială prin realitate virtuală și dispozitive de electroterapie.
Centrul va dispune de o sală de kinetoterapie, săli pentru consiliere psihologică, spații pentru activități menite să le dezvolte beneficiarilor abilitățile pentru o viață independentă.
‘Scopul proiectului este creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități și prevenirea instituționalizării acestora, concomitent cu dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viață independentă și integrare în comunitate’, a declarat Diana Vogel.
Conform DGASPC, doar în zona Ineu sunt în evidențe 1.641 de persoane cu dizabilități care ar avea nevoie de recuperare. Dintre acestea va fi ales grupul țintă, însă centrul de zi ar putea să ofere servicii în două ture, în cazul în care numărul de solicitări va fi mare, spun reprezentanții instituției.
Îngrijirea în timpul zilei a persoanelor cu nevoi va fi benefică și pentru familiile acestora, consideră specialiștii DGASPC, pentru că li se va oferi posibilitatea de a își gestiona mai bine timpul. În plus, beneficiarii vor avea parte de excursii periodice, ca parte a terapiei prin socializare.
Conform proiectului, centrul ar urma să fie construit până la 31 decembrie 2025, scrie agerpres.ro.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *