13 lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a începe un proiect de îmbunătățire a locuințeiLive Arad – Știri din Arad
La fel ca majoritatea celor dintre noi care trecem printr-o pandemie globală, este posibil să petreceți mult timp acasă și să vă treziți că aveți mai mult timp liber. Aceasta este o oportunitate excelentă de a aborda proiecte de îmbunătățire a locuințelor sau o reparație la domiciliu pe care ați amânat-o, nu?
Sigur, dar luați în considerare acest sfat al doctorului Eric Strukel, director medical al Sharp Grossmont Hospital Care Clinic, care spune: „Niciun proiect DIY nu merită să suferiți un accident. Pregătirea și echipamentul de protecție adecvat vă pot reduce riscul de vătămare și vă pot face treaba mai ușoară și mai plăcută.”
Dacă șlefuiți fără ochelari de protecție, nu ar trebui să fie o surpriză dacă vă intră ceva în ochi. Dar există o mulțime de moduri în care vă puteți răni, care sunt neașteptate. Majoritatea accidentelor pe care le întâmpină Dr. Strukel sunt leziuni oculare; leziuni cu drujba; și căzături de la înălțime, cum ar fi scări, copaci și acoperișuri. Așadar, înainte de a vă întinde după acel ciocan, masina de gaurit, șurubelniță, pensulă sau, mai ales, drujbă, rețineți aceste 13 sfaturi de siguranță:
Planificați-vă cu atenție proiectul. Asigurați-vă că aveți tot ce aveți nevoie înainte de a începe.
Alegeți instrumentele potrivite pentru job. Investiți în unelte de cea mai înaltă calitate pe care v-o puteți permite. Apoi citiți manualul de instrucțiuni înainte de a încerca să le utilizați, în special pentru scule electrice. Inspectați-vă uneltele în mod regulat pentru a detecta eventuale defecte sau deteriorări și utilizați un instrument numai pentru scopul pentru care e intenționat.
Îmbrăcați-vă corespunzător. Purtați îmbrăcămintea și echipamentul adecvat, cum ar fi mănuși, mască de praf și pantofi cu vârful închis sau de oțel. Îndepărtați orice bijuterii și legați-vă părul lung.
Purtați ochelari de protecție. Aproximativ jumătate din leziunile oculare care apar în fiecare an se întâmplă acasă.
Fiți conștient de împrejurimile dvs. Dacă lucrați cu vopsea sau orice alte substanțe chimice, asigurați-vă că camera este bine aerisită sau scoateți proiectul afară. De asemenea, dacă aveți copii sau animale de companie, cel mai bine este să le țineți departe, în timp ce lucrați.
Aveți grijă la orice lucru electric. Asigurați-vă că opriți întotdeauna curentul sau deconectați aparatul. Ca măsură de precauție suplimentară, purtați pantofi cu talpă de cauciuc sau stați pe un covor de cauciuc.
Utilizați scara corect. Scările sunt una dintre principalele cauze ale accidentelor. Pentru sfaturi specifice, căutați sfaturi specifice pentru utilizarea în siguranță a scării.
Păstrați la îndemână o trusă de prim ajutor. Nu doriți să petreceți mult timp căutând un bandaj sau alte consumabile medicale, dacă aveți un accident.
Țineți un stingător în apropiere – și știți cum să-l folosiți. Stingerea unui incendiu cu apă nu va funcționa întotdeauna și poate fi periculoasă dacă există un incendiu electric, de grăsime sau chimic.
Cunoașteți-vă limitările. Dacă aveți vreo îndoială, consultați un profesionist, mai ales când este vorba de lucrări electrice sau orice altceva care implică o conductă de gaz.
Atenție la sculele folosite pe scară. Scările sunt un instrument periculos pentru bricolaj. Dar puteți evita majoritatea accidentelor urmând tehnici bune de siguranță a scării – și folosind un pic de bun simț. Nu lăsați niciodată nimic pe scări, deoarece ar putea să cadă și să se strice sau să vă lovească.
Aparatele de spălat cu presiune decojesc pielea. Tăieturile de la mașinile de spălat sub presiune sunt surprinzător de frecvente și periculoase. Apa și bacteriile sunt forțate adânc sub piele, unde pot provoca infecții. Tratați aparatele de spălat cu presiune la fel de atent ca și cum ați trata o armă încărcată.
Atenție la șocuri electrice. Verificați întotdeauna firele cu un tester de tensiune non-contact înainte de a le atinge. Este periculos să faceți presupuneri despre electricitate.
În cele din urmă, nu vă grăbiți și nu săriți peste pași și elemente de siguranță, doar ca să terminați proiectul mai repede. Acest lucru poate face diferența între succesul și eșecul DIY.
The post 13 lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a începe un proiect de îmbunătățire a locuinței appeared first on Live Arad – Știri din Arad.